Wybacz, claty topic jest o 6-sio stopniowej dlatego sie zasugerowalem.
[O2] DSG szarpanie , ślizganie
Zwiń
X
-
Tajemnica nie jest, ale historia bardzo skomplikowana. Nie chce mi sie tego nawet opisywac. Ja przygode zaczalem w Midparts. Niby tacy swietni...Pozniej bylem w SAMCO na polczynskiej. Istna droga przez pieklo, naprawde dlugo by opowiadac...Skończylo sie na ASO Sinclan BIS w Zakrecie. Koszty w moim przypadku TYLKO 5 tysiecy. Raz -bo za naprawde w ASO placilo samko, -a dwa ze wywalczylem rabat u SAMKO (nie mialem samochodu przez pol roku, przez tych partaczyZostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Witam. Odgrzewam temat bo mam ten sam problem :x Czyli te szarpnięcia przy redukcji. Tj z 2-1 przy dojeździe do świateł oraz ślizganie się sprzęgła z 3-2 ale to nie cały czas tylko rzadko ale niestety jest. Trochę to irytujące, idzie się przyzwyczaić ale wolałbym wyeleminować ten problem. Autko dopiero co kupione, śmiga się pięknie ale te delikatne szarpnięcia. A i jeszcze dodam że przy ruszaniu jak mało dodam gazu aby aby to też delikatnie szarpnie. Auto ma przejechane 184 kkm. Wczoraj była zrobiona wymiana oleju. Myślałem że to pomoże ale niestety dalej to samo. A mam pytanie bo nie mogę znaleźć informacji czy po wymianie oleju trzeba robić jakieś adaptację czy nie .
Komentarz
-
-
gawon99, a filtr tez był wymieniany?
trzeba adaptować skrzynie po każdej wymianie
poza tym czy miałes flashowanie softu skrzyni?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Filtr też był wymieniony. Co do flashowania softu to nie było tego. Po południu sprawdzę jaka mam wersję tego softu( przydał się zakup kabelka ) bo teraz musze śmigać na celny po papiery od auta.
A teraz proszę o pomoc w sprawie jak zrobić adaptację tej skrzyni. Przypomnę że to mój pierwszy automat i nigdy tego nie robiłem ops: . Także proszę jak dziecku wytłumaczyc
[ Dodano: Wto 23 Kwi, 13 09:51 ]
CZyżby o to chodziło z tą adaptacją ?
Komentarz
-
-
Co do sterownika ile razy był programowany to niestety nie wiem gdzie zobaczyć. Może o to chodzi:
Address 02: Auto Trans Labels: 02E-300-0xx.lbl
Part No SW: 02E 300 050 D HW: 02E 927 770 AE
Component: GSG DSG 082 1402
Revision: 04708020 Serial number: 00000803271270
Coding: 0000020
Shop #: WSC 73430 790 00000
VCID: 1321BB7F4E51
Co do tych nastaw to szczerze nie wiem jak ale gdzieś widziałem opis zaraz postaram się dodac link
[ Dodano: Wto 23 Kwi, 13 15:32 ]
Komentarz
-
-
Już myślałem że post poszedł w niepamięć, a tu ....
Witam jako założyciel tego tematu mogę Cię tylko uspokoić, ponieważ od tego czasu mineły ze trzy lata a mojej skodzie przybyło 50 tys. i nic. Jak było tak jest. Jak masz pieniądze i czas chętnie poznam bieg wydarzeń. Mam nadzieję że uda Ci się rozwiązać problem..
Powodzenia życzę i pozdrawiam forumowiczów.
Komentarz
-
-
Re: Już myślałem że post poszedł w niepamięć, a tu ....
Zamieszczone przez Keton79Witam jako założyciel tego tematu mogę Cię tylko uspokoić, ponieważ od tego czasu mineły ze trzy lata a mojej skodzie przybyło 50 tys. i nic. Jak było tak jest. Jak masz pieniądze i czas chętnie poznam bieg wydarzeń. Mam nadzieję że uda Ci się rozwiązać problem..
Komentarz
-
-
Re: Już myślałem że post poszedł w niepamięć, a tu ....
Zamieszczone przez gawon99Zamieszczone przez Keton79Witam jako założyciel tego tematu mogę Cię tylko uspokoić, ponieważ od tego czasu mineły ze trzy lata a mojej skodzie przybyło 50 tys. i nic. Jak było tak jest. Jak masz pieniądze i czas chętnie poznam bieg wydarzeń. Mam nadzieję że uda Ci się rozwiązać problem..
[ Dodano: Pią 26 Kwi, 13 13:25 ]
Zamieszczone przez MaicroftA co jej bylo ?? W DSG7 ??
Komentarz
-
-
Może ci się uda. Ale lepiej zadzwoń do tej firmy, a właściwie do Jarka. Gościu jest od DSG tak jak Masters od TDI. Na 100% będziesz musiał podjechać na testową jazdę próbną. Potem ci powie co ci nawala.
A koszty ustalisz jak się dogadasz. Jakby co to jestem na zlocie OCP i pogadamy. Pomogę jakby było potrzeba.
Komentarz
-
-
karpecik, ile km zrobiłeś od wymiany i jakie koszty naprawy? (może być na PW - koszty). Dziękuję.
[ Dodano: Czw 16 Maj, 13 10:01 ]
Wstawione auto do Auto - Blak. Diagnoza - spalone sprzęgła. Wcześniej wymieniane na gwarancji, więc z tymi co zostały założone nowe coś nie tak, przejechane tylko około 30 kkm. Całkowity przebieg pojazdu 59900 km.
Koszt naprawy 4500 PLN. oczywiście napisałem pismo do Skoda Polska VGP Sp. z o.o. z prośbą o refundacja kosztów części. Czekam na odzew.
Komentarz
-
Komentarz